UTTS uygulamasında süre uzatıldı! İşte son kayıt tarihi

Akaryakıt Satışlarında Yeni Düzenleme Devreye Girdi: UTTS Uygulaması

Devlet Başkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, akaryakıt istasyonlarında plaka bilgisinin elle girilmeden otomatik olarak yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlara aktarılmasını sağlayan UTTS uygulamasının geliştirildiği belirtildi. Bu konudaki düzenlemeler 5 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Tebliğ ile açıklandı.

Yeni düzenlemeye göre, vergi mükelleflerinin kiralık araçları veya işletmeye dahil ettikleri ve işlerinde kullandıkları taşıtlar için sistemin 1 Mayıs’ta aktif hale gelmesi gerekiyordu.

Bu doğrultuda, 31 Ocak tarihine kadar “utts.gov.tr” internet sitesinden başvuru ve kayıt işlemlerini gerçekleştirenler, 30 Nisan’a kadar araçlarına Taşıt Tanıma Birimi (TTB), akaryakıt istasyonlarındaki pompa tabancılarına Taşıt Tanıma Okuyucu Cihazı (TTO) ve istasyonlar arasında iletişimi sağlayan Tabanca İletişim Modülü’nü (TİM) takmak zorundaydı.

Yetkililer, UTTS uygulamasıyla ilgili hem akaryakıt istasyonlarındaki TTO ve TİM’e yönelik hem de taşıtlara TTB takılması sürecinde önemli adımlar atıldığını belirtti. Ancak uygulamanın yeni olması ve bazı mükelleflerin işlemlerini henüz tamamlamamış olabileceği göz önüne alınarak, eksik işlemleri tamamlamaları için mükelleflere ek süre verildi.

Bu çerçevede, TTO, TTB ve diğer donanımlar için 31 Ocak’a kadar “utts.gov.tr” adresinden başvuru ve kayıt işlemlerinin yapılması gereken süre 2 Haziran’a kadar uzatıldı.

Ayrıca TTO, TİM ve TTB’ye yönelik montaj ve kullanım gibi işlemlerin tamamlanması için belirlenen 30 Nisan tarihi, akaryakıt istasyonu işleten mükellefler için 2 Haziran’ı, taşıt sahipleri için ise 30 Haziran’ı gösteriyor.

Başkanlık açıklamasında, “Akaryakıt istasyonu işleten mükelleflerin 2 Haziran’a kadar TTO ve TİM’leri taktırarak, bu donanımların yeni nesil ödeme kaydedicilerle iletişimini sağlayarak UTTS üzerinden akaryakıt satışına başlamaları gerekmektedir. Vergi mükelleflerinin ise taşıtlarına TTB taktırarak 30 Haziran’a kadar kullanmaya başlamaları gerekiyor” denildi.

Related Posts

Yumurta fiyatlarında dikkat çeken değişim! Nedeni belli oldu

Vatandaşın temel gıda ürünlerinin başında gelen yumurta fiyatları Ramazan sürecinde 270-280 TL bandında kadar yükselmişti. Yumurta üreticileri ise son süreçte fiyatlarda yüzde 55’e varan düşüşler olduğunu belirtti. Peki fiyatlar söylendiği gibi düşüşte mi? Uzman isimler son durumu milliyet.com.tr’ye değerlendirdi.

2.5 milyar euroluk finansman

TAV Havalimanları ve Fraport, Antalya Havalimanı işletme ve genişleme projesi için bankalarla 13.5 yıllık 2.5 milyar euro tutarında uzun dönemli finansman anlaşmasını tamamladı.

Türkiye’nin ünlü dönercisi iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi

Bursa’nın köklü döner markalarından Yusuf Et Çelik Döner, ekonomik krizlerin gölgesinde ayakta kalma mücadelesi veriyor. Mahkeme tarafından verilen 3 aylık geçici mühlet sürecinde şirket, iflasın eşiğinden dönmeye çalışacak. Onlarca çalışanın ve şubelerin geleceği belirsizliğini korurken, gözler şimdi hazırlık aşamasındaki kurtuluş planında.

Küresel altın talebi 9 yılın zirvesine çıktı

Küresel altın talebi, ABD’nin tarifeleri, jeopolitik belirsizlikler, borsaların oynaklığı ve zayıf doların etkisiyle 2016’dan bu yana en yüksek ilk çeyrek seviyesine ulaştı.

Mercedes-Benz’in karı ilk çeyrekte düştü

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz’in faaliyet karı, ilk çeyrekte Çin’deki zayıf lüks otomobil satışları nedeniyle azalırken, şirket ABD tarafından açıklanan tarifelerin kazançlarını olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Kiminin derdi ekmek, kimiyse tatlı peşinde

Türkiye hemen her gün ekmek, et, yumurta gibi temel besin kaynakları için saatlerce süren kuyruk haberleriyle karşılaşırken bir yandan da lüks tatlılar için kuyruk oluşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir