Altın fırladı, yatırımcılar tetikte: Yeni bir rekor daha mı geliyor?

Altın Yatırımcıların Gözdesi Haline Geldi

Jeopolitik gerilimler, zayıflayan dolar ve resesyon endişeleri, altını yatırımcıların gözünde yeniden güvenli liman haline getirdi. Bu durum, yatırımcıların ‘güvenli liman’ olarak bildikleri altına olan ilgilerinin artmasına neden oldu. Ancak, gelecekte altının değer kazanmaya devam edip etmeyeceği konusunda belirsizlikler sürüyor.

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimlerinin artması, yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesine sebep oluyor. Çin’in ABD mallarına uyguladığı gümrük vergilerini artırma kararı, ons altın fiyatını 3.227,16 dolara kadar yükseltti. Şu an itibariyle ise ons altın, %1,40’lık bir artışla 3.220,11 dolardan işlem görüyor. Bu yükseliş, yıl başından bu yana %22,8’lik bir artışı temsil ediyor.

Uzmanların Görüşleri

UBS analisti Giovanni Staunovo, altının önümüzdeki aylarda 3.400-3.500 dolar/ons seviyelerine ulaşabileceğini düşünüyor. Heraeus Metals Almanya’dan Alexander Zumpfe ise, artan resesyon riskleri, yükselen tahvil getirileri ve zayıflayan doların altının krizden korunma ve enflasyon kalkanı rolünü daha da güçlendirdiğini belirtiyor.

2025 ve Sonrası Altın Piyasa Beklentileri

Altın fiyatlarına ilişkin tahminler, küresel ekonomik belirsizlikler ve merkez bankalarının politikalarıyla doğru orantılı olarak şekilleniyor. Goldman Sachs, 2025 yılı sonuna kadar ons başına 3.100 dolara çıkabileceğini öngörüyor. UBS ise, 2025 ortasında ons altının 2.850 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Altın Yatırımı İçin Doğru Zaman Mı?

Küresel ekonomik belirsizliklerin devam ettiği bu süreçte, altın yatırımcılar için hala cazip bir seçenek olmaya devam ediyor. Ancak, yatırım yapmadan önce piyasaları yakından takip etmek ve uzman görüşlerini değerlendirmek gereklidir. Altının gelecekteki performansı, merkez bankalarının politikaları, jeopolitik gelişmeler ve ekonomik göstergelere bağlı olarak şekillenecektir.

Related Posts

Yenilenebilir enerjiye AB’den 3,4 milyon avro hibe

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mobil ve modüler hidrojen dolum istasyonlarıyla temiz mobilite altyapısına öncülük etmeyi hedefleyen proje, 3 yıl içinde sahada test edilecek. Türkiye ve Güney Kore’den ortakların iş birliğiyle yürütülen Hydromod …

TOBB, “Nefes Kredisi başvurularının kapandığına” ilişkin iddialara yanıt verdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Nefes Kredisi’ne başvuruların kapandığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirterek, başvuruların toplam kredi limiti bitene kadar devam edeceğini bildirdi.

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …