Android kullanan herkes uyarıldı: Tehlike hiç bu kadar büyük olmamıştı

Android Cihazların Siber Güvenlik Tehdidi Altında!

Android cihaz kullanıcıları, son zamanlarda sahte uygulamalar ve kötü amaçlı yazılımların hedefi haline geldi. Ancak 2025’in başından itibaren durum daha da kötüleşti. Güvenlik uzmanlarına göre, Malwarebytes tarafından yayınlanan son rapora göre Android tehditleri son birkaç ayda yüzde 151 oranında arttı.

SMS İle Yapılan Tehditler Artıyor

Android kullanıcılarını bekleyen en büyük tehlikelerden biri artık SMS’lerde gizleniyor. Son dönemlerde “Smishing” olarak bilinen SMS üzerinden kimlik avı saldırıları büyük bir artış gösteriyor. Saldırganlar, yapay zeka destekli sahte mesajlarla kullanıcıları kandırmakta ve tespit edilmesi zor hale getirmektedir.

Bankacılık Truva atları ve casus yazılımlar da son dönemde hızla yükselişte. Reklam yazılımları ve düşük riskli tehditlerden daha tehlikeli olan bu yazılımlar, kullanıcıların kişisel bilgilerine zarar verebilmektedir.

Siber Suçluların Artan Zekası

Malwarebytes raporuna göre, saldırıların karmaşıklığı dikkat çekici bir boyutta. Tehdit aktörleri resmi ve gayriresmi uygulama mağazalarında kötü amaçlı yazılımlar yayıyor. Bu tip uygulamalar, kullanıcıları finansal dolandırıcılık veya sahte güncellemeler ile kandırmak üzere planlanmıştır.

Android Neden Hedefte?

Android cihazlar saldırılar için cazip hale gelmesinin ana sebebi kullanıcıların büyük bir kısmının eski sürümleri kullanmasıdır. Malwarebytes’ın raporuna göre, Android cihazların yüzde 30’undan fazlası güvenlik güncellemelerini alamayan eski sürümlerle çalışıyor, bu da saldırılara karşı savunmasız hale gelmelerine neden olmaktadır.

Cihazınızı Korumanın Yolları

Android telefonunuzu ve verilerinizi korumak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Uygulamaları yalnızca Google Play Store’dan indirin ve yeni uygulamaların izinlerini kontrol edin.
  • Bildirim izni vermemeye özen gösterin, şüpheli reklam siteleri genellikle bu izni ister.
  • Güncel ve etkin bir güvenlik yazılımı kullanın.

Related Posts

En çok satılan bilgisayar markaları belli oldu

Bu yılın ikinci çeyreğindeki bilgisayar satışlarına göre en çok satan markalar belli oldu.

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

100 yıl önce bilim insanları ne kadar yaşayacağımızı öngörmüş

Bilim insanları 100 yıl önce aslında ne yaşayacağımızı biliyorlardı. Yapılan araştırmalarda, günümüz ve geçmiş karşılaştırılarak ilginç sonuçlar ortaya koyuldu.

Depremleri tetikleyen yeni tehlike! Son araştırma korkuttu

Alpler’in gözbebeği Mont Blanc masifi, sadece manzarasıyla değil artık depremleriyle de konuşuluyor. Yeni bir araştırma, 2015’ten bu yana bölgedeki sismik hareketliliğin ciddi şekilde arttığını ortaya koyuyor. Üstelik suçlu çok tanıdık: İklim değişikliği.

Omega-3 sağlığımız için neden önemli, yeterince nasıl alabiliriz?

Omega-3 sağlığımız için çok önemli olmasına rağmen, ne olduğu, nereden alınabileceği ve neden bizim için iyi olduğu konusunda çok fazla kafa karışıklığı var.

Yapay zekanın sızamayacağı bir altyapı geliştirildi

İnternetin büyük bölümüne güç sağlayan internet altyapısı şirketi Cloudflare, “internetin kurallarını değiştirdiğini” söylüyor.