Atılım Üniversitesi yeni Tıp Fakültesi binasını açtı: ‘Teknolojik açıdan atılım’

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Binası Kesin Olarak Açıldı

Atılım Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde genişleme kararı aldı ve 2019 yılında faaliyete geçen tıp fakültesinin yeni binası resmi olarak açıldı. Törende Atılım Üniversitesi Rektörü Serkan Eryılmaz, Atılım Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gazetemiz Ankara Temsilcisi Sertaç Eş ve Gazetemizin yazarı Işık Kansu da hazır bulundu. Rektör Eryılmaz, kaymakam ve il sağlık müdürüne yeni tıp fakültesi binasını gezdirdi.

‘Teknolojik Açıdan Atılım’

Rektör Eryılmaz, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Yeni binayı üniversitemize kazandırırken tıp fakültemizde ilk mezunlarımızı vermenin heyecanını yaşıyoruz. Bu yeni bina yalnızca fiziksel değil aynı zamanda teknolojik açıdan da önem taşıyor. Fakültemizin 11 projesi Tübitak tarafından destekleniyor. Sağlık profesyonellerinin yetişeceği bu binanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

‘Her Meslektaşımıza İhtiyacımız Var’

Ankara İl Sağlık Müdürü Kurtcebe, Ankara’da 7’si vakıf 5’i kamu olmak üzere toplamda 12 tıp fakültesi bulunduğunu ve bu programlarda 16 bin kişinin eğitim gördüğünü belirtti. Kurtcebe, “Sağlık alanında her meslektaşımıza ihtiyacımız var. Sağlık hizmetlerini en iyi veren ülkelerden biriyiz. Bu nedenle bu tür ortamlara ihtiyacımız var” dedi.

’22 Bin Mezun Verdik’

Üniversite kurucusu Yalçın Zaim konuşmasında, üniversitenin ilk başta yalnızca İşletme fakültesi olarak planlandığını ancak bugün 250 dönümlük arazide 150 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduklarını belirtti. Zaim, “Bugüne kadar 22 bin mezun verdik ve 7 fakültemiz var. Daha ileriye gitmeye devam edeceğiz. Yapmamız gereken her şeyi bugüne kadar yaptık ama asıl önemli olan yarın ne yapacağımız” dedi.

‘Üniversite Güçlü ve Öncü Olmalı’

Zaim, sözlerini şöyle tamamladı: “Binanın önemi küçümsenemez ancak asıl önemli olan ülkenin kendisidir. Ülkelerimiz, bugünkü koşullarda ordu ve üniversiteler sayesinde ayakta kalıyor. Eğer bir ülke ekonomik olarak kalkınmak, toplumsal açıdan güçlenmek ve uluslararası alanda saygın bir konum elde etmek istiyorsa, üniversiteler güçlü ve öncü olmalıdır.”

Related Posts

Auzef bütünleme sınav yerleri açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bütünleme sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AUZEF bütünleme sınav giriş belgesi nasıl alınır?

AUZEF 2024-2025 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı bitirme sınavı (final) ardından gözler bütünleme sınavlarına çevrildi. Peki, Auzef bütünleme sınav yerleri açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bütünleme sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AUZEF bütünleme sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Yeşilçam’ın yıldızı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti

Yeşilçam’ın yıldızı Cüneyt Arkın’ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti

ÖSYM’den TOEFL ve IELTS standartlarında dil sınavı: e-TEP

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve TOEFL, IELTS ve PTE standartlarında olması hedeflenen Electronic-Test of English Proficiency (e-TEP) uygulamasını 19 Temmuz’da gerçekleştirmeyi planlıyor.

Özel Sektör öğretmenleri özlük haklarının verilmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyor

İstanbul’daki Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası binasından Ankara’ya yola çıkan öğretmenler, “İnsanca çalışacağız, öğretmenliği yaşatacağız” dedi. Güvencesiz koşullarda, düşük ücretlere çalışan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın patronların insafına terk ettiği özel sektör öğretmenleri dün İstanbul’dan Ankara’ya yürümeye başladı.

Türk öğrencilere vize engeli: 50 bin genç eğitim hakkından oldu

Türk öğrencilere vize engeli: 50 bin genç eğitim hakkından oldu

Özel sektör öğretmenleri Ankara yolunda; “Dert anlatmaya değil, çözüm talep etmeye geliyoruz”

Özel sektör öğretmenleri Ankara yolunda; “Dert anlatmaya değil, çözüm talep etmeye geliyoruz”