Google’da yeni bir işten çıkarma dalgası daha

Google İşten Çıkarmalarda Değişikliğe Gidiyor

Google, işten çıkarmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ekiplerde sınırlı sayıda düzenleme yapıldığını ve bu değişikliklerin daha verimli bir iş akışı oluşturmayı amaçladığını belirtti. Şirketin açıklamasında, “Daha güçlü ekip iş birliği sağlamak ve müşterilere daha hızlı, etkili hizmet sunmak için bazı yapısal adımlar atıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Teknoloji devi Google’ın bu hamlesi, yapay zeka ve veri merkezi yatırımlarını artırırken diğer operasyonel alanlarda tasarrufa yönelik olduğunu gösteriyor. Bu strateji, sektördeki birçok büyük firmanın benimsediği maliyet odaklı yaklaşımlarla paralellik göstermektedir.

Google Hız Kesmeden İkinci Büyük İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

The Information’ın aktardığı bilgilere göre, Google, geçtiğimiz ay Android işletim sistemi, Pixel akıllı cihazlar ve Chrome tarayıcısını kapsayan donanım ve yazılım birimlerinde yüzlerce çalışanını işten çıkarmıştı. Bu durum, şirketin kısa bir süre içinde farklı alanlarda önemli sayıda personel kaybı yaşamış olmasını ortaya koymaktadır.

Google’ın ana şirketi Alphabet de benzer şekilde maliyetleri düşürme ve kaynakları öncelikli alanlara yönlendirme politikalarını sürdürmektedir. Ocak 2023’te, küresel iş gücünün yaklaşık %6’sını temsil eden 12 bin kişiyi işten çıkaracağını duyuran Alphabet, Şubat 2024’te yapılan bir bildiriye göre 2024 sonunda 183 bin 323 çalışanla faaliyetlerine devam etmektedir.

Öncelik Verimlilik ve Yapay Zeka’da

Son zamanlarda Google ve bağlı olduğu Alphabet’in iş gücü düzenlemeleri, şirketlerin gelecekte odaklanmayı planladığı stratejik alanlar arasında yapay zeka gibi önemli konulara odaklandığını ve aynı zamanda maliyet azaltma hedefiyle bazı operasyonel departmanları küçültmeye yöneldiğini göstermektedir. Bu durum, teknoloji dünyasında değişen önceliklerin ve rekabetin şekillendirdiği yeni dengelerin somut bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Related Posts

Şişecam’da grev eşiğinden dönüldü: Toplu sözleşmede anlaşma sağlandı

Petrol-İş Sendikası ile Şişecam arasında 2025-2026 dönemini kapsayan 21. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 14 Mayıs’ta başlayacak grev kararının ardından hızlanan müzakerelerde talepler karşılık buldu, taraflar el sıkıştı.

İngiltere Merkez Bankası politika faizi indirdi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini piyasa beklentilerine paralel şekilde 25 baz puan indirerek yüzde 4,25’e çekti.

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta 75 milyar lira arttı

2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

KKM bakiyelerinde düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 25 milyar 433 milyon lira azalarak 659 milyar 723 milyon liraya düştü.

TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin sadece saha denetimleriyle başarıya ulaşamayacağını vurgulayarak yapısal reform ve dijital altyapı çağrısı yaptı. Kartaloğlu, vergi aflarının kayıt dışılığı körüklediğini ve kalıcı çözüm için bütüncül bir yaklaşım gerektiğini belirtti.

Özel, İSO’yu ziyaret edecek! Takviminde MÜSİAD ziyareti var mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iş dünyasına yönelik ziyaretleri sürüyor. Geçtiğimiz günlerde TÜSİAD ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile görüşen Özel’in, bu kez de İstanbul Ticaret Odası’nı (İTO) ziyaret edeceği bildirildi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir