Mal sahibi kiracısına ‘kızım dükkan açacak, çık’ dedi. Mahkemeden 1 yılda dikkat çeken karar

Kiracı ile Mülk Sahibi Arasındaki Tahliye Davası Uzun Süreçler Gerektirebiliyor

Mülk sahibi ile kiracılar arasında yaşanan tahliye sorunları bazen uzun süreçler gerektirebiliyor. Tekirdağ’da bir kişi 2016 yılında dükkanını 5 yıl süreyle kiraya verdi. Süreç içerisinde kiracı ödemelerini geciktirirken, mülk sahibi kızı için pastane açmak istediği için kiracıyı dükkandan çıkarmak istedi. İlk önce kiracıya ihtarname gönderildi, fakat kiracı dükkanı boşaltmadı. Bunun üzerine tahliye davası açıldı ve mahkemeden dikkat çeken bir karar çıktı.

Sözleşmede Elden Ödeme Detayı!

Dükkan sahibi ile kiracı arasında yaşananları anlatan Avukat Aylin Esra Eren, Tekirdağ’da dükkanı olan bir kişinin 5 yıllık kira sözleşmesi imzalayarak kiraya verdiğini belirtti. Sözleşmede dükkan kira bedelinin her ay gününde ve elden ödeneceği kararlaştırılmıştı.

5 Yıl Süre Doldu, Mülk Sahibi Kiracıya “Çık” Dedi

5 yıllık kira sözleşmesinin süresi dolduğunda dükkan sahibi, kiralanan taşınmaza ihtiyacı olduğunu gerekçe göstererek kiracıya ihtarname gönderdi. Kiracı verilen süreye rağmen taşınmazı tahliye etmedi ve bunun üzerine dükkan sahibi dava açtı.

Dükkan Sahibinin Kızı: “Aynı Evde 5 Kişi Yaşıyoruz”

Mahkeme sürecinde dükkan sahibinin kızı da tanık olarak dinlendi. Kız, aynı evde 5 kişi yaşadıklarını ve pastane açmak istediğini belirtti. Mahkeme, davanın açıldığı tarihte dükkan sahibinin ihtiyacının varlığını ve samimiyetini kabul ederek kiracının tahliyesine karar verdi.

Related Posts

İngiltere Merkez Bankası politika faizi indirdi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini piyasa beklentilerine paralel şekilde 25 baz puan indirerek yüzde 4,25’e çekti.

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta 75 milyar lira arttı

2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

KKM bakiyelerinde düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 25 milyar 433 milyon lira azalarak 659 milyar 723 milyon liraya düştü.

TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin sadece saha denetimleriyle başarıya ulaşamayacağını vurgulayarak yapısal reform ve dijital altyapı çağrısı yaptı. Kartaloğlu, vergi aflarının kayıt dışılığı körüklediğini ve kalıcı çözüm için bütüncül bir yaklaşım gerektiğini belirtti.

Özel, İSO’yu ziyaret edecek! Takviminde MÜSİAD ziyareti var mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iş dünyasına yönelik ziyaretleri sürüyor. Geçtiğimiz günlerde TÜSİAD ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile görüşen Özel’in, bu kez de İstanbul Ticaret Odası’nı (İTO) ziyaret edeceği bildirildi …

Dünyanın en büyük merkez bankalarından ‘bekle-gör’ hamlesi: Faizi sabit tuttular

İsveç Ulusal Bankası faizi yüzde 2,25’te, Norveç Merkez Bankası ise yüzde 4,5’te sabit tuttu. Yetkililer, faiz indirimi için acele etmeyip enflasyon verilerini izleme stratejisi benimsediklerini belirtirken, indirimin 2025’e kalabileceği mesajı verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir