O ilde fırıncılar zam istiyor; “ekmeğin 12,5 lira olsun!”

Fırıncı Esnafından Ekmek Zammı Talebi: “Ekmek 12,5 Lira Olmalı!”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde faaliyet gösteren fırıncı esnafı Erkan Alakabak, artan maliyetler nedeniyle ekmeğe zam yapılmasını talep etti. Alakabak, “Maliyetler, hepsi yüzde 100 zam yedi, hangi birini anlatayım ki. Poşetiymiş filan, hepsi zam yedi. Ekmek yine 10 liradan devam ediyor. Ekmeğin 12,5 lira olmasını istiyoruz. Yoksa gidişat kötü. İşçilerin bir kısmını çıkardım, kendim çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“Her Şeye Zam Geldi, Ekmek Yerinde Sayıyor”

Fırıncı esnafı Erkan Alakabak, Kadirli’de yıllardır fırıncılık yaptığını belirterek, “Her şeye zam geldi. Maya, un, su, her şey zamlı, odun, poşet… Hiçbir şeye güç yetmiyor ama ekmek yine aynı yerinde sayıyor şu an. İşçilik arttı, hepsi yüzde yüz zam yedi. Maliyet kurtarmıyor, şu an boşa çalışıyoruz. 7/24 çalışıyoruz, elde yok bir şey, 7/24 uyku uyumuyoruz bunun yüzünden. İşçiyi çıkardım, kendim çalışıyorum yani o derece. Unun kilosu şu an 800-850 lira gidiyor yukarı, durmak yok bin lira olacak diyorlar. Yüzde yüz her şeye zam geliyor, biz aynı yerinde sayıyoruz. Maliyetler, hepsi yüzde 100 zam yedi, hangi birini anlatayım ki. Poşetiymiş filan, hepsi zam yedi. Ekmek yine 10 liradan devam ediyor, 12,5 lira olmasını istiyoruz. Yoksa gidişat kötü. Kendim çalışıyorum, işçilerin bir kısmını çıkardım, kendim çalışıyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

“Fırın İşçiliğini Asgari Ücret Kurtarmaz”

Fırın işçisi Üveydi Çuhadar ise fırın işçiliğinin zor bir meslek olduğunu belirterek, “İşçiyim ben, fırın işçiliği zor bir işçilik. İşçiler 12 saatten aşağı çalışmaz fırında. Bir de git gel yapar. Fırın işçiliğini asgari ücret kurtarmaz, fazladan ister. Çünkü fazladan çalışır fazladan ister. İşçiliği de zordur fırında, patronluluğu da zordur. Ekmek kurtarmıyor şimdi her şey yüzde 50’yi geçen zamlara, yüzde 100’e varan zamlara, üzeri üzerine. 52 kalem zammımız var bizim. Bu 52 kalemi üzeri üzerine eklediğin zaman işin içinden çıkamaz oluyorsun. Patrona zam desen, patron ekmeği zamlamadı. Piyasanın hepsi zamlandı. Patron da işin içinden çıkamıyor, biz de istemeye korkuyoruz. Ocak ayı geldi, her şey yüzde 100 katladı. Market katladı, yolculuk katladı, akaryakıt katladı, ekmek yerinde sayıyor. Ekmek 12,5 lira olması lazım ki gidişat düzelsin, sürüm düzelsin, biz de patrona karşı biz de zam isteyelim, patronun da bize verme hakkı, yüzü olsun” şeklinde konuştu. (ANKA)

Related Posts

Hasat başladı: Beklenen gelir 2 milyar lira!

Kendine has aroması, ince ve narin yapısıyla dikkati çeken Erbaa yaprağında hasat devam ediyor. Bu yıl yaşanan zirai don sebebiyle yaprak hasadı 1 ay gecikmeli başlarken üretimde ciddi bir düşüş yaşanmadı. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl …

DMM’den ‘Türkiye, İsrail’e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı’ iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Türkiye, İsrail’e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı” iddiasının tümüyle yalan ve dezenformasyon ürünü olduğunu bildirdi.

Uzmanlar enflasyon verilerini değerlendirdi

Uzmanlar, haziran ayında mevsimsellikten arındırılmış TÜFE’nin ılımlı seyrettiğini ve enflasyondaki yavaşlamanın faiz indirimi beklentilerini güçlendirdiğini belirtti.

New York borsası yükselişle kapandı: Tesla kendini toparlıyor

New York borsası yatırımcılar yarınki merakla beklenen istihdam raporu öncesinde ticaret görüşmeleri ve bütçe tasarısı müzakerelerindeki gelişmeleri izlerken yükseldi. Kapanışta Dow Jones endeksi, yatay seyirle 44.484,42 puan oldu. S&P 500 endeksi …

Otomotiv satışlarında yeni rekor: Yıllık bazda yüzde 11 arttı

Otomotiv satışlarında yeni rekor: Yıllık bazda yüzde 11 arttı

Borsa güne nasıl başladı? (2 Temmuz 2025)

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,33 değer kazanarak 10.080,35 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 23,40 puan ve yüzde 0,23 artışla 10.103,74 puana çıktı. Bankacılık …