TAV’ın sekiz havalimanı dünyanın en iyileri arasında

TAV Havalimanları, Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde Başarılı Performans Sergiledi

TAV Havalimanları tarafından işletilen Almatı, Ankara Esenboğa, Batum, Medine, İzmir, Riga, Tiflis ve Üsküp havalimanları Skytrax tarafından düzenlenen ve yolcu oylarıyla belirlenen Dünya Havalimanı Ödülleri’nde en iyiler arasında yer aldı. Ankara Esenboğa 13 sıra yükselerek en iyi 100 havalimanı arasına girdi.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin lider markası konumunda olan TAV Havalimanları, Sekiz havalimanı ile Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde önemli başarılara imza attı. Ödüller, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen ve sektör temsilcilerini bir araya getiren Passenger Terminal Expo (PTE) etkinliğinde duyuruldu.

Ankara Esenboğa Havalimanı, bu yıl gösterdiği 13 sıra yükselişle dünyanın en iyi 100 havalimanı arasına girmeyi başardı. Medine Havalimanı ise 50. sıradaki yerini korudu.

Kazakistan Almatı Havalimanı, Orta Asya/CIS bölgesinin en iyi havalimanı seçilirken, 2024’te açılan dış hatlar terminali “Dünyanın En İyi Yeni Terminali” seçildi. Almatı, dünyanın en hızlı gelişen ikinci havalimanı olarak öne çıktı. Medine ise Orta Doğu bölgesinin en iyi havalimanı seçildi.

TAV Havalimanları’nın işlettiği İzmir Adnan Menderes, Tiflis, Batum, Üsküp ve Riga havalimanları da kendi bölgelerinde en iyi 10 havalimanı arasında yer aldı.

TAV Havalimanları Havalimanı İşletmelerinden Sorumlu Grup Başkanı Kürşad Koçak şunları söyledi: “TAV Havalimanları olarak 25. yılımızı kutluyor ve bu süre zarfında en iyi seyahat deneyimini sunmak için çaba harcıyoruz. Bu yıl sekiz havalimanımız Skytrax listesinde yer alırken Ankara Esenboğa ilk kez en iyi 100 havalimanı arasında yer aldı. Almatı’da açtığımız yeni terminal de dünyanın en iyisi seçildi. Geçen yıl sekiz ülkede 15 havalimanında 107 milyon yolcuya hizmet verdik. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri, dünya genelinde yapılan müşteri memnuniyeti anketleriyle belirleniyor. 500’den fazla havalimanı arasında müşteri hizmetleri ve tesisler değerlendirilirken, ödüller havalimanları için uluslararası mükemmellik standartları olarak kabul ediliyor.

TAV Havalimanları Hakkında

Havalimanı finansmanı, geliştirme ve işletmeciliğinde küresel bir marka olan TAV Havalimanları, 2024 yılında 107 milyon yolcuya hizmet verdi. Şirket, Türkiye, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Kazakistan, Tunus, Letonya, Suudi Arabistan ve Hırvatistan’da sekiz ülkede 15 havalimanında faaliyet gösteriyor. TAV Havalimanları, duty-free, yiyecek-içecek, yer hizmetleri, bilişim, özel güvenlik ve ticari alan yönetimi gibi alanlarda entegre hizmet sunmaktadır. Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmekte olup BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaktadır. Şirket, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefiyle faaliyet göstermeyi planlamaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

iPhone 17’de hayal kırıklığı: RAM artışı iPhone 18’e kaldı

Apple, iPhone 17’de beklenen tasarım değişikliğine ek olarak donanım tarafında da önemli bir güncellemeye hazırlanıyor. Son olarak TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 18 ve 18 Pro’nun bellek kapasitesi hakkında sürpriz …

iPhone 16 Pro sınıfta kaldı: Hangi iPhone 16 modeli daha çok satıyor?

Apple iPhone 16’nın piyasaya sürülmesinin ardından ilk satış analizleri geldi. Rapor, tüketicilerin tercihlerinin daha uygun fiyatlı temel iPhone 16 modeline doğru kaydığını, bu modelin Pro ve Pro Max varyantlarına kıyasla belirgin şekilde daha fazla ilgi gördüğünü söylüyor.

Sony Xperia 1 VII’nin gerçek fotoğrafları ortaya çıktı: Neler sunacak?

Sony’nin bir sonraki amiral gemisi Xperia 1 VII’nin gerçek görüntüleri sızdırıldı. Mor ve asker yeşili renkleriyle görüntülenen telefonun, selefiyle benzer tasarıma sahip olduğu görülüyor. Xperia 1 VII, Xperia 1 VI’nın Mayıs 2024’teki çıkışı göz …

ASELSAN, Türkiye’nin ilk yerli kalp akciğer makinesini tanıttı

ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirilen Kalp Akciğer Makinesi, Türkiye’nin sağlık teknolojileri alanındaki en önemli atılımlarından biri oldu. Cihazın kan testleri başarıyla tamamlandı. Lansmanı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal …

Kopya çektiği için üniversiteden atıldı, hile yapmak için yapay zeka geliştirdi

Yapay zeka, yaratıcı ve üretken çözümler kadar, etik sınırları zorlayan girişimlere de ilham kaynağı oluyor. Hile yapmak için tasarlanmış Cluely’nin eğitim ve iş dünyasında nasıl bir tehdit oluşturduğu, yasal ve ahlaki açıdan tartışılıyor.

YouTube, 20. yılını yeni özelliklerle kutluyor

YouTube’a ilk videonun yüklenmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Şirket, bu günü anmak için yeni özellikler ve istatistikler duyurdu. Ayrıca, bir dizi gizli ve az bilinen özellikler hakkında hatırlatmalarda bulundu. Youtube’un Kıdemli Ürün Müdürü …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir