Türkiye’nin milli elektrikli hızlı trenlerinde Bursa imzası

TÜRASAŞ ve Canray Ulaşım, Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde İşbirliği Yapıyor

TÜRASAŞ, TÜBİTAK, ASELSAN ve Bursa’daki Canray Ulaşım işbirliğiyle hayata geçirilen “Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi”nin gövde kaynak töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla 8 Şubat’ta TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Yüzde 65 yerlilik oranına ve saatte 225 kilometre hıza sahip ilk yerli ve milli elektrikli hızlı tren projesinin önemli paydaşlarından olan Canray Ulaşım, vagon tasarımları, tavan modülü ve raf sistemleri, koltuk arkası eğlence sistemi, aydınlatma sistemleri, kapı ve bölme duvarlarda hayalet ekran teknolojisi gibi kritik bileşenlerin üretim ve tasarım süreçlerinde yer almaktadır.

“Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde Önemli Bir Rol Oynuyoruz”

Firmanın Genel Müdürü Yasemin Yeşilova, Canray Ulaşımın Yeşilova Grubu’nun en genç üyesi olduğunu ve yaklaşık 300 kişiye istihdam sağladığını belirtti. Yeşilova, “Raylı sistemler alanında faaliyet gösteren Canray Ulaşım olarak, milli elektrikli hızlı tren projemizde önemli bir rol oynuyoruz. Üretim ve tasarım süreçlerinde yer alarak, projenin başarıyla tamamlanmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

“Ürünlerimiz Üretim Aşamasında”

Yeşilova, 8 Şubat’ta gerçekleştirilen gövde kaynak törenine katıldıklarını ve projenin ilerleyişinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Tren ve ürünlerinin üretim aşamasında olduğunu dile getiren Yeşilova, “En kısa sürede yüksek hızlı trenimizi raylarda görmeyi bekliyoruz. Bu proje kapsamında vagonlarını gelecek yıl raylara indirmeyi planlıyoruz. Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda 14 hızlı tren seti üretimine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“Avrupa ve Amerika’ya İhracat Yapıyoruz”

Yeşilova, genç bir işletme olmalarına rağmen Avrupa ülkelerine ve Kuzey-Güney Amerika’ya ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, dünyanın önde gelen tren üreticileriyle işbirliği yaparak üretimlerini sürdürdüklerini vurguladı. Yeşilova, “İhracat potansiyelimizi artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz, yurt dışındaki müşterilerimize daha kolay ulaşabilmek ve üretim tesisleri açarak global ölçekte faaliyet göstermektir” şeklinde konuştu.

Yeşilova, yurt dışında da üretim tesisleri açma planlarının olduğunu dile getirirken, Türkiye’de ise milli trenlerin partneri olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini ve bu doğrultuda ilerleyeceklerini belirtti.

KAYNAK: AA

Related Posts

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

ABD-Çin ticaret görüşmeleri altın fiyatlarını nasıl etkiledi? Uzmanlar sert düşüş bekliyor!

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin hafiflemesiyle düşüşe geçti. Çin’in gümrük vergilerini askıya alacağına dair çıkan haberler ve ticaret anlaşması umutları, altındaki düşüşü hızlandırdı.

Elektrikli otoda dengeler değişiyor: BYD, Tesla’yı solladı

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2025’in ilk çeyreğinde net karını yüzde 100’ün üzerinde artırarak 9,15 milyar yuan (yaklaşık 1,26 milyar dolar) seviyesine çıkardı. Aynı dönemde Tesla’nın net karı yüzde 70’in üzerinde düşüşle 409 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Merkez Bankası rezervleri 146,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Trump teklifi yaptı, Çin ilk adımı attı

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile müzakere etmek istediğini söylemesi üzerine Çin’den ilk somut adım geldi. Çin, ABD’den ithal edilen ürünlerden bazılarına, yüzde 125 gümrük vergilerinden muafiyet sağlanmasını onayladı.

Şimşek programı raf ömrünü doldurdu

Bakan Şimşek ABD’li yatırımcıya, ‘programda bir değişiklik olmadığını’ anlatıyor ancak 23 aylık çaba siyasi çıkarlar uğruna 4 haftada heba oldu. Şimdi kapı kapı para aranıyor.